Per a la decoració, Schröder ha confiat en el bon gust i la originalitat de Yolanda Vilalta i Helena Jaumá que a partir de les restes de dues velles taules que van trobar al local, han estat capaços de crear una atmosfera que atrapa per la seva creativitat i la seva bellesa, respectant l’estructura original d’un espai històric.

Encesa pel sol que ho inunda des de l’àmplia vidriera amb vistes a l’edifici modernista de ferro que va donar aixopluc al Mercat del Born; o en la càlida penombra que l’envolta en les hores nocturnes, el Cafè Kafka sedueix, com una fulgent i jove estrella, a la gent més cool d’aquesta ciutat oberta i mediterrània, avantguardista, bohèmia i cultural que és la Barcelona del segle XXI.

Amb materials càlids, molts d’ells reciclats -com la llum Sputnik dels anys 50, amb multicolors portalàmpades, que sura sobre la sala- han recreat un càlid ambient, a mig camí entre una llar excèntric, un cafè literari i una cafeteria de Sant Germain.

A les parets, els prestatges ofereixen llibres clàssics entre boisseries i motllures sobre les que titil·len originals punts de llum i dispars miralls. El suau vellut és el teixit dels seients: sofàs en vermell fosc recorren el perímetre delcomedor i s’enfronten a cadires vintage entapissades en ocre i verd antic amb estudiat desordre. Les taules, quadrades i petites, tenen superfície de vidre pintat i cants de llautó clavetejat i es recolzen en simples potes de ferro, rèplica i homenatge a les que romanien al local i van servir de partida per a la decoració. Estan pensades per jugar als puzles, sempre en perpetu moviment per donar seient a parelles solitàries, amics íntims o famílies reunides i que es sentin com a casa.

La barra crida l’atenció per la seva divertit desplegament de llums. Bombetes de carboni i globus multicolors de opalina deixen ballar les seves gotes de llum davant d’una paret de mirall, assortida amb la millor licoreria que existeix per al copeo. No falta la tradicional carta de suggeriments del dia escrita a mà sobre el vidre, ni el sinuós i suau perfil de fusta que crida a recolzar-hi, ben instal·lat sobre els preciosos tamborets de Ratan multicolor fabricats a França sobre dissenys de les decoradores, amb generosos respatllers i altura perfecta. La base de la barra, que recorre de cap a cap el local, està decorada amb peces que recreen els embellidors de les xemeneies americanes, fabricades a partir de dues plaques de ferro antigues trobades en un enderroc.

Els banys són un divertiment kitsch que l’equip de decoració ha creat amb humor i atreviment.

A l’exterior, un desplegament de miralls antics i desaparellats, alternen amb flors daurades, retallades de empaperats vintage que accentuen la barreja d’estils i contribueixen a l’ambient sorprenent de la peça, que es remata per un enorme quadre que encaixaria en un boudoir.

Alguns elements reciclats, com una enorme muntura d’ulleres, lluminós que un dia va presidir la façana d’una òptica, o el penjador d’una escola, reten homenatge a un dels més grans escriptors europeus, Franz Kafka, que a més de bona literatura ens va deixar un món -el kafkiano- particular.